Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.
En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.
Programa educatiu dirigit a l'alumnat dels centres del districte de Nou Barris
Foment de les vocacions cientificotecnològiques és un conjunt d'activitats destinades a fomentar les vocacions STEM entre l’alumnat dels centres educatius públics i concertats, tant de primària com de secundària, del districte de Nou Barris. Des que va iniciar-se el 2017, se n'han realitzat 6 edicions, amb la participació de més de 30 centres educatius i 1.100 alumnes, dels quals el 46% han estat noies.
El programa té per objectius:
El programa educatiu per a les vocacions cientificotècniques del Parc Tecnològic de Barcelona Activa consta de tres modalitats, cadascuna de les quals va adreçada a una franja d’edat diferent.
Públic objectiu: Alumnes de 1r de batxillerat
Durada: 15 hores (8 de les quals son pràctiques en empreses)
Aquesta modalitat pretén captar l’interès d’aquells alumnes de primer de batxillerat, joves que han triat continuar estudiant per assolir un grau superior en la seva formació malgrat que, en molts casos, encara no tenen clar quins estudis triar. L’activitat contempla sessions informatives i la participació en equips de treball. Aquesta activitat està pensada perquè els alumnes puguin descobrir o dirigir la seva carrera i interessos cap a camps professionals concrets.
Públic objectiu: Alumnes de 3r i 4rt d'ESO
Durada: 12 hores
Dirigida a alumnes de 3r i 4t d’ESO que vulguin aprofundir en els coneixements i la consciència de l’entorn i que els interessi plantejar-se una problemàtica social que els afecta directament. L’activitat consisteix a conèixer algunes de les instal·lacions del districte de Nou Barris que contribueixen a la millora del medi ambient; en identificar les empreses del Parc Tecnològic i veure com contribueixen, cadascuna des del seu àmbit d’actuació, a la millora del medi ambient; i en la creació d’una proposta per part dels alumnes per tal de millorar el medi ambient a través de la tecnologia.
Públic objectiu: Alumnes de cicle superior de primària, 1r i 2n d’ESO
Durada: 11 hores
Aquesta modalitat obre les portes de la ciència i la tecnologia a alumnes amb inquietuds científiques recents. S’hi posa èmfasi en el paper de la dona en el món de la ciència com a necessari i imprescindible en els descobriments recents i passats, trencant els mites i prototips de la societat actual. Aquesta activitat va adreçada a cicle superior de primària i a 1r i 2n d’ESO. Realitzem una visita al Parc tecnològic per conèixer els seus espais destacats i l’activitat que s’hi desenvolupa, visualitzem una selecció de documentals i fem una reflexió i debat sobre la temàtica d’aquests.
A posteriori, elaborem un curtmetratge explicant com, l’aportació científica o tecnològica feta per una científica, ha contribuït a millorar el món.