INICI > PROGRAMES > > DETALL PROGRAMA

Camí de la solidesa

Programa d'acompanyament i enfortiment d'organitzacions d'Economia Social i Solidària gestionades i liderades majoritàriament per dones.

Què proposem?
Si sou una empresa o entitat d'Economia Social i Solidària, formada principalment per dones i necessiteu un impuls per millorar la vostra estratègia i consolidar-vos, aquest és el vostre programa!

Camí de Solidesa és un programa a mida per donar-vos eines, idees i recursos que us ajudin a enfortir la vostra organització i millorar la seva gestió.
El Programa, que contempla formació especialitzada i sobretot acompanyament individualitzat, es realitzarà entre l'octubre del 2017 i el març del 2018, en horaris de matins els dimarts i dijous al Parc Tecnològic de Nou Barris.

Què us oferim?
Camí de la Solidesa ofereix acompanyament i formació sobre les 4 temàtiques clau en la consolidació de qualsevol organització (Persones, Producte o Servei, Estratègia i Finances i Economia) estructurades en els següents mòduls:

- Models organitzatius

- Lideratge feminista i cura de les persones

- Estratègies de comercialització

- Estratègies de comunicació

- Planificació estratègica

- Model de viabilitat

- Gestió econòmica

- Planificació financera

L'acompanyament personalitzat anirà a càrrec de persones expertes de l'àmbit de l'Economia Social i Solidària, atenent a les necessitats de la vostra organització i realitzant-se a la vostra seu. Durant tot el Programa comptareu amb la figura d'una tutora per fer seguiment de cada organització participant. Podeu apuntar-vos diferents membres de l'equip i repartir-vos la participació. Les sessions d'acompanyament es recomana que siguin en equip per tal de treure'n el màxim profit.

El Programa incorpora la perspectiva de gènere en tots els mòduls, emmarcat en l'Escola de Dones Professionals, Directives i Emprenedores de Barcelona Activa.

Com funciona?
Per participar heu de presentar la sol·licitud de preinscripció que està penjada a la columna dreta fins el 26 de setembre. De totes les organitzacions interessades se'n seleccionaran 15.

Els criteris que es prioritzaran són els següents:
- Ser micro, petita o mitjana organització de l'Economia Social i Solidària.
- Ser una organització formada per dones (o de forma majoritària: 75% de les sòcies en el cas de cooperatives, treballadores en la resta d'entitats)
- Tenir la seu de l'activitat principal a Barcelona ciutat.

Quin és el calendari?
Es comunicarà la selecció definitiva de les participants fins el 28 de setembre com a molt tard.

El programa s'iniciarà l'11 de d'octubre i s'allargarà fins a finals del mes de març de 2018.

Les formacions i acompanyaments grupals seran dimarts i dijous de 09:30 a 14:00 fins al Nadal. Les tutories i acompanyaments individuals, a partir del gener del 2018, s'intentaran adaptar a les necessitats de cada organització.

Aquest Programa incorpora la perspectiva i els valors de les #AltresEconomies

Aquesta activitat està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Operació "Foment de l'emprenedoria i serveis d'incubació" i Actuació "Programes i serveis a mida per emprendre, per startups i pre-incubació".